fredag den 22. april 2016

EFFEKTIV DETOX KURFEM DAGES DETOX-KUR 
-efter gammel kinesisk opskrift

Hvordan har du det med din krop?
Det er forår og efter en lang mørk vinter, hvor kroppen typisk ophober giftstoffer, kan der være behov for en udrensning.

Så er det lige spørgsmålet hvordan?

En del mennesker benytter sig af forskellige kure, som kan købes på markedet. Nogle dyrere end andre. Nogle giver sig i kast med en fastekur med juice, som kan være meget effektivt. Men du skal være opmærksom på, at fastekure ikke altid er hensigtmæssige, specielt ikke hvis du døjer med kronisk forstoppelse, og det gør mange mennesker. Kronisk forstoppelse har du, hvis du ikke har afføring minimum 1-2 gange dagligt. Når afføringen ikke er regelmæssig, kan kroppen ikke udskille sine giftstoffer og de vil cirkulere rundt i systemet, i stedet for at blive udskilt via tarmen. Det belaster de indre organer. Mange velfærdssygdomme skyldes først og fremmest en dårlig tarmfunktion.

Men forstoppelse er også ophopning af negative tankemønstre og ubearbejdede følelser. Ved at udrense tarmen og de andre vitale indre organer, kan du nemmere slippe "det indre affald". Du kan effektivt gøre dette på 5 dage.

Her er en enkel og billig opskrift, som de fleste kan gå igang med og som ikke involverer faste, men som hjælper dig til en sund og harmonisk omlægning af din kost.
Det er en gammel kinesisk opskrift, hvori der indgår afkog af urterne sennesblade (Cassia Augustifolia) og hvidtjørn (Crataegus Oxycantha), som virker stærkt afførende og som i løbet af timer vil tømme din tarm helt. Det er vigtigt, at du tager sennesblad i kombination med hvidttjørn, som beskrevet herunder.


Jeg anbefaler dig at prøve denne enkle og effektive kur over fem dage i din ferie eller over en forlænget weekend:

Dag 1 - påbegynd fem dage med en sund kost, spis rigeligt, men hvor du undgår stimulanser som kaffe, alkohol, alle former for junkfood, hvidt sukker, hvidt brød og rødt kød. Spis mange grøntsager, der tilberedes forskelligt - rå, kogt, svitset, ovnbagt osv. Spis mindre kød eller undgå det helt. Undgå fede ting. Er du Flexitar, kan du spise fisk.
Dag 2 - fortsæt din sunde kost og tilbered en kop afførende te. Hæld kogende vand i et stort krus, hvori du har et tebrev med en blanding af 2 tsk. sennesblad med top og 3 tsk. hvidtjørn med top. Teen trækker i 8-10 min. og bør drikkes slurkvis i tidsrummet mellem kl. 9-10.
Efter 5-8 timer vil du opleve, at du skal på toilettet og du vil tømme din tarm fuldstændigt i løbet af 2-3-4 besøg. Lettere mavekneb kan forekomme, men det er kun forbigående.
Dag 3 - fortsæt med din sunde kost, intet andet.
Dag 4 - som dag 2 tilbereder du igen en kop te med samme blandingsforhold mellem sennesblade og hvidtjørn. Drikkes slurkvis i samme tidsrum. I løbet af dagen vil du igennem få renset din tarm helt ud. Hvis du oplever træthed i løbet af denne dag eller den næste, er det bedst, hvis du kan hvile dig godt indimellem. Ellers fortsætter du bare med din sunde kost.
Dag 5 - fortsæt med din sunde kost intet andet.Urterne kan købes for tilsammen 120-140 kr. i handlen og det er alt, hvad du skal investere i din egen sundhed, hvor en juice-kur over fem dage ville være betydelig dyrere.

Dyrker du QiGong, er det en god ide at supplere de blide meditative øvelser, med hurtige og dynamiske øvelser under kuren, så din lever-qi er god og virksom så den understøtter hele kroppens udrensning. Det kan også være godt med andre former for træning i det omfang, der er energi til det. Drik rigelige mængder vand under kuren.

Sennesblade er kendt i folkemedicinen og teen virker afførende og umiddelbart øger den tarmmuskulaturens bevægelse, men lad dig ikke friste til at tage den dagligt i længere perioder. Sennesblad vil på sigt gøre din tarm mere doven og kan dræne dig for energi.

Du kan udføre denne udrensning 4 gange årligt med minimum 10-12 uger i mellem hver gang. Du vil opleve en effektiv udrensning af hele kroppen, forøget energi og velvære. Større mental klarhed osv.

Som den ekstra bonus vil kuren ændre dit forhold til det, du spiser til dagligt. Du bliver simpelthen mere sensitiv overfor forskellige ting, og kan bedre mærke, hvis bestemte fødevarer ikke er godt for dig. Dermed er kuren langtidsvirkende.


Vidste du i øvrigt, at KRAM-undersøgelsen (2009) fra Statens Institut for Folkesundhed sætter fokus kost, rygning, alkohol og motion (KRAM). Rapporten bygger på en undersøgelse, der er den største af sin art og fastslår bla., at hvor de ældre generelt får for meget fedt, er det de unge, som får for meget sukker.
Endvidere er kvinder bedre til at inddrage fiberholdigt frugt og grøntsager i kosten. Noget vi mænd kan lære meget af. Til gengæld når mænd motionerer, gør de det for at have det sjovt og mødes med vennerne, mens kvinder motionerer mest for at tabe sig. Uanset hvad du gør er det vigtigt, at det føles sjovt og udviklernde for dig, ellers har det ingen effekt. Lars Christian Schmith er til dagligt Holistisk Mentor og MindFitness instruktør med speciale i kinesisk bevægelses-kunst og meditation. Lars tilbyder løbende kurser, workshops og events i det meste af Danmark og i Sydnorge.
Det er samtidigt også muligt at bestille 1:1 sessioner i Roskilde.

Læs mere på www.mind-fitness.nu
1 kommentar:

  1. Det skal nævnes i den her forbindelse, at du opnår større effekt af kuren hvis du også undgår mælkeprodukter. Prøv at skære ned på det i de 5 dage kuren varer og du vil se at i det lange løb er det noget du kan undvære. Mælkeprodukter er noget du ikke har brug for, men det er så integreret en del af vores kultur at vi har vænnet os til at det skal være på bordet. Læs mere om kostforslag her på min hjemmeside: https://nebula.wsimg.com/f3f5c75c83b2587fed1a829912c69039?AccessKeyId=66D7AA678969EFC54726&disposition=0&alloworigin=1

    SvarSlet