onsdag den 9. oktober 2013

NATURENS EGEN MEDICIN

Naturens egen medicin er allerede til din rådighed

Verdens bedste medicin er ikke en pille, vi kan tage. Den er allerede til stede i vores krop. Fra naturens side er vi udrustet med det allerbedste "beredskab" mod sygdom.
Lægevidenskaben anslår, at den menneskelige organisme producerer omkring 100.000 kræftceller hver dag. I den sunde tilstand kan kroppen nemt nedbryde og opløse disse celler. Det sker helt naturligt i en sund krop med et velfungerende immunforsvar.
Bliver vi imidlertid bragt ud af balance, som følge af f.eks. en langvarig stress-belastning eller en depression kommer kroppen på overarbejde og immunforsvaret virker ikke længere optimalt. Vi bliver mere udsat for sygdomme.

I traditionel kinesisk medicin er der en ældgammel tradition for at arbejde ud fra en tredeling af den menneskelige krop. Den spirituelle krop (Shen), der er forbundet med sindet, er den ene del. Den anden del er den vitale energetiske krop (Qi)  og endelig den fysiske krop (Jing) som den tredie. Disse tre principper arbejder sammen i den sunde krop.
Vi mister (lækker) typisk vores spirituelle og vitale livsenergi, når vores hovedfokus er rettet på den ydre verden, eller hvis vi f.eks. har mange bekymringer om livet, og derved opstår der en tilstand af svækkelse, som på et tidspunkt kan udvikle sig til sygdom. "Qi" - den vital energetiske krop er nøje forbundet med åndedrættet. Et roligt og afbalanceret åndedræt giver de bedste betingelser for vores livsenergi og dermed sundheden, fordi et afbalanceret åndedræt hjælper "de tre principper, Shen, Qi og Jing til at samarbejde.
Vores fysiske krop (Jing) spiller en væsentlig rolle som bærer af den vitale og spirituelle livsenergi og den styrkes gennem øvelser med korrekte positioner og i samarbejdet med det bevidste åndedræt.

Gennem en daglig Qi gong praksis på minimum 15-20 min. kan du bringe balance og harmoni mellem Jing, Qi og Shen i dit liv og dermed få tilgang til "verdens bedste medicin", der effektivt forebygger og lindrer sygdomme og mentale belastninger. Qi gong er en 5-7000 år gammel bevægelseskunst, der virker! Prøv det selv!

Tre gode råd til hvordan du understøtter "kroppens naturlige medicin"
1. Undgå stimulanser som kaffe, meget forarbejdet mad samt junkfood i spidsbelastninger. Specielt i de situationer er det vigtigt at opretholde en sund og balanceret basiskost, sørge for at få hvilet og få frisk luft etc.

2. Suppler din kost med (billig) "Supermad" - selv-fabrikerede spirer og kombucha. Der er et stort udvalg af færdige spirer på markedet, men de færreste ved i dag, at du effektivt og meget billigt kan lave dine egne spirer selv. Du kan bruge økologiske lucernefrø, mungbønner, linser, hvedekerner, sennepsfrø, solsikkekerner og bukkehornsfrø mm. Spiringen vil forøge frøet eller kernens næringsværdi med op til 1400 gange. Det er let-vibrerende kost med vitaminer, mineraler, aminosyrer, antioxidanter og enzymer i høj koncentration.
Kombucha er en gave fra naturen - en mellemting mellem en gærart og visse bakterier, som kan bruges til at frembringe en gæret drik ud af te, som er sødet med sukker. Der er ingen videnskabelig dokumentation for kombuchasvampens virkning, men erfaringer fra hele verden viser, at drikken virker antibiotisk overfor bakterier og virus. Den har en lang række virkninger som f.eks. at udrense kroppen, styrke leverens funktion og forbedre fordøjelsen, nedsætte stress samt reducere blodtrykket. Kombuchasvampen kan anskaffes billigt og så er du selvkørende.

 3. Sørg altid for at have økologiske citroner, ingefær, gurkemeje, timian, rosmarin og hvidløg i din husholdning - det er vigtige tilskud til kosten der understøtter kroppens egen medicin.


Vil du vide mere om spiring kan du gå ind på: http://friskespirer.dk
Kombucha: http://www.precisionnutrition.com/all-about-kombucha   http://www.kombuchasvampen.dk/


Ingen kommentarer:

Send en kommentar